2%
Zupa rybna z owocami morza

Zupa rybna z owocami morza

21.10.2019
Wchodzimy w czas, w którym warto rozgrzewać organizm pożywnymi zupami. Mamy propozycję na zupę rybną z owocami morza, która przypomni Wam lato i wakacyjne podróże.

SKŁADNIKI NA 4 PORCJE

  • 250 g pstrąga łososiowego
  • 250 g fileta z dorsza
  • 16 krewetek królewskich
  • 250 g obranych małży
  • 1 puszka pomidorów bez skórki
  • mała cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • pół łyżeczki suszonej papryczki chilli
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • dwa listki laurowe
  • 2 łyżki posiekanego kopru
  • sól i pieprz ziołowe Z Podlaskiej Spiżarni
  • szczypta soli

PRZYGOTOWANIE

  1. Pstrąga łososiowego obieramy ze skóry i filetujemy. Na pozostałych częściach ryby zaczynamy gotować wywar z ok. 1 l wody.
  2. Cebulę i czosnek siekamy na drobno, rozgrzewamy patelnię i podsmażamy wraz z papryczką chilli.
  3. Do wywaru dodajemy, pomidory wraz sosem oraz zawartość patelni.
  4. Dodajemy szczyptę soli, odrobinę soli i pieprzu ziołowego Z Podlaskiej Spiżarni, listki laurowe.
  5. Filety z pstrąga i dorsza kroimy na zgrabne kostki, krewetki obieramy i czyścimy. Wszystko wraz z małżami wrzucamy do gorującego się wywaru.
  6. Gotujemy zaledwie 5 minut na wolnym ogniu, by ryby i owoce morza nie były zbyt rozgotowane. Doprawiamy posiekanym koprem. Smacznego!