SKŁADNIKI
- 500 g bobu
- kilka listów sałaty lodowej
- jedna czerwona papryka
- pomidor malinowy
- 5 rzodkiewek
- pęczek szczypiorku
- natka pietruszki
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 3 ząbki czosnku
- Pół pora
- sok z 1 cytryny
- Sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE
- Bób myjemy i gotujemy w lekko osolonej wodzie przez ok. 10 minut. Czekamy aż ostygnie.
- Kroimy pomidor i paprykę w cząstki, rzodkiewkę w grubsze plastry.
- Siekamy szczypiorek i pietruszkę.
- Kroimy pora w krążki.
- Sałatę rozdrabniamy.
- Ząbki czosnku wyciskamy praską i dodajemy do soku z cytryny oraz oliwy, dodajemy sól i pieprz, wszystko mieszamy do uzyskania sosu.
- Wszystkie składniki przekładamy do miski, mieszamy polewając sosem
- Smacznego!