SKŁADNIKI
- 500 g bobu
 - kilka listów sałaty lodowej
 - jedna czerwona papryka
 - pomidor malinowy
 - 5 rzodkiewek
 - pęczek szczypiorku
 - natka pietruszki
 - 3 łyżki oliwy z oliwek
 - 3 ząbki czosnku
 - Pół pora
 - sok z 1 cytryny
 - Sól, pieprz
 
      PRZYGOTOWANIE
- Bób myjemy i gotujemy w lekko osolonej wodzie przez ok. 10 minut. Czekamy aż ostygnie.
 - Kroimy pomidor i paprykę w cząstki, rzodkiewkę w grubsze plastry.
 - Siekamy szczypiorek i pietruszkę.
 - Kroimy pora w krążki.
 - Sałatę rozdrabniamy.
 - Ząbki czosnku wyciskamy praską i dodajemy do soku z cytryny oraz oliwy, dodajemy sól i pieprz, wszystko mieszamy do uzyskania sosu.
 - Wszystkie składniki przekładamy do miski, mieszamy polewając sosem
 - Smacznego!
 
