SKŁADNIKI NA 2 PORCJE
- ok. 20 krewetek królewskich
- 300 g Spaghetti
- 2 ząbki czosnku
- jedna biała cebula
- łyżka masła klarowanego
- 3 łyżki śmietany 18%
- 1 dojrzałe awokado
- 10 pomidorków cherry
- sól, pieprz do smaku
- natka pietruszki
PRZYGOTOWANIE
- Nastawiamy osoloną wodę na makaron, a w trakcie przygotowujemy sos.
- Krewetki czyścimy i obieramy z pancerzyków.
- Kroimy w drobną kostkę cebulę, siekamy czosnek i podsmażamy na patelni na rozgrzanym maśle klarowanym.
- Pomidorki cherry kroimy na połówki, wrzucamy na patelnię.
- Dodajemy krewetki.
- Siekamy natkę pietruszki i wrzucamy do smażących się krewetek.
- Dodajemy śmietanę, sól pieprz i wszystko mieszamy.
- Awokado obieramy i kroimy na małe plasterki, wrzucamy do sosu.
- Ugotowany al dente i odcedzony makaron przerzucamy na patelnię, wszystko delikatni mieszamy i nakładamy na talerze. Smacznego.