Składniki
- biała ryba: 750g
- masło: 2 łyżki
- oliwa z oliwek: 4 łyżki
- cytryna: 1 szt.
- musztarda chrzanowa: 1 słoik
- śmietana 18%: 1/2 szklanki
- sól
- koperek
Sposób przygotowania
- Umytą rybę należy skropić sokiem z cytryny i odstawić na ok 10 minut.
- Po tym czasie osuszyć rybę papierowym ręcznikiem, posolić i obtoczyć w mące.
- Rozgrzać oliwę z łyżeczką masła i smażyć rybę do czasu aż się zarumieni.
- Musztardę chrzanową wymieszać ze śmietaną.
- Następnie przełożyć rybę do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem, przykryć wszystko musztardą chrzanową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 20 minut.
- Rybę podawać udekorowaną koperkiem w towarzystwie ziemniaczanego piure i sałaty.
- Voilà! Smacznego!