SKŁADNIKI
- 4 trortille
- 300 g łososia wędzonego na zimno
- 250 g serka mascarpone
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- łyżka kaparów
- listki sałaty i rukoli
- listki kolendry
- pieprz kolorowy
PRZYGOTOWANIE
- Czosnek obieramy i siekamy na drobno lub wyciskamy przez praskę.
- Serek masarpone przekładamy do miseczki i mieszamy z czosnkiem, listkami kolendry, pieprzem i łyżeczką soku z cytryny oraz kaparami.
- Rozkładamy tortille i dokładnie rozsmarowujemy serek z dodatkami na każdej z nich.
- Następnie na każdym placku rozkładamy łososia, rozdrobnioną sałatę i rukolę.
- Tortille rolujemy i kroimy na mniejsze roladki.
- Roladki układamy na talerzu, foliujemy i wkładamy do lodówki, aby stężały, Wyjmujemy tuż przed podaniem.
- Smacznego!