Składniki
2 wąskie bakłażany
1 cukinia
3 pomidory
3 cebule
2 papryki
szczypiorek
2 ząbki czosnku
4 łyżeczki koncentratu pomidorowego Z Podlaskiej Spiżarni
sól, pierz
zioła prowansalskie
oliwa z oliwek
Przygotowanie
- Warzywa myjemy i kroimy na plastry o równej grubiści.
- Czosnek siekamy, wrzucamy do oliwy, dodajemy koncentrat pomidorowy Z Podlaskiej Spiżarni, szczyptę soli i odrobinę pieprzu oraz 2 szczypty ziół prowansalkich, wszystko ucieramy.
- Okrągłą formę do pieczenia natłuszcamy oliwą i układamy naprzemiennie plastry warzyw
- Wszystko delikatnie polewamy utworzonym sosem
- Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza i pieczemy naszą zapiekankę przez 45 minut. aż warzywa będą miękkie.
- Siekamy szczpiorek i posypujemy nim rataouille. Smacznego!