3%
Owsianko-jaglanka z jabłkiem i orzechami

Owsianko-jaglanka z jabłkiem i orzechami

20.09.2018
Polecamy pożywną zupkę śniadaniową, która da dużo energii na dobry początek dnia.
Owsianka
  • 1,5 l wody
  • szczypta kurkumy
  • 3 - 4 łyżki płatków owsianych Z Podlaskiej Spiżarni
  • 2 łyżki kaszy jaglanej Z Podlaskiej Spiżarni,
  • jabłko
  • 5 orzechów włoskich
  • łyżkę rodzynek
  • łyżka miodu akacjowego Z podlaskiej Spiżarni
  • cynamon

Prygotowanie

  1. Wodę zagotować w rondelku, do wrzątku dodać szczyptę kurkumy, płatki owsiane i kaszę jaglaną, wszystko gotować na wolnym ogniu około pół godziny.
  2. Jabłko pokroić w niewielkie trójkąty, orzechy posiekać i dodać do rondelka. Dorzucić łyżkę rodzynek.
  3. Jeśli konsystencja jest za gęsta, zupkę można uzupełnić wrzątkiem, gotować 10 minut.
  4. Przed podaniem dodajemy łyżkę masła i łyżeczkę miodu. przekładamy do miseczki.
  5. Przyozdabiamy surowym jabłkiem i orzechami, według uznania posupujemy cynamonem. Smacznego!
9470