- 1,5 l wody
- szczypta kurkumy
- 3 - 4 łyżki płatków owsianych Z Podlaskiej Spiżarni
- 2 łyżki kaszy jaglanej Z Podlaskiej Spiżarni,
- jabłko
- 5 orzechów włoskich
- łyżkę rodzynek
- łyżka miodu akacjowego Z podlaskiej Spiżarni
- cynamon
Prygotowanie
- Wodę zagotować w rondelku, do wrzątku dodać szczyptę kurkumy, płatki owsiane i kaszę jaglaną, wszystko gotować na wolnym ogniu około pół godziny.
- Jabłko pokroić w niewielkie trójkąty, orzechy posiekać i dodać do rondelka. Dorzucić łyżkę rodzynek.
- Jeśli konsystencja jest za gęsta, zupkę można uzupełnić wrzątkiem, gotować 10 minut.
- Przed podaniem dodajemy łyżkę masła i łyżeczkę miodu. przekładamy do miseczki.
- Przyozdabiamy surowym jabłkiem i orzechami, według uznania posupujemy cynamonem. Smacznego!