SKŁADNIKI
Składniki:
- 300 g mielonego mięsa wieprzowego
 - 300 g mielonego mięsa wołowego
 - 5 ząbków czosnku
 - jedna mała cebula
 - świeża kolendra
 - sól
 - pieprz
 - słodka papryka
 - ostra papryka
 - kumin rzymski
 - małą śmietana 18%
 - 5 listków mięty
 
      PRZYGOTOWANIE
- Obieramy ząbki czosnku i cebulę. Czosnek siekamy, 2 ząbki zostawiamy do sosu. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę.
 - Kolendrę opłukujemy i siekamy listki.
 - do moździerza wrzucamy po 1/3 łyżeczki papryki słodkiej i papryki ostrej, 2 szczyty soli, szczyptę pieprzu, szczyptę ziaren kuminu rzymskiego. Ucieramy
 - Oba rodzaje mięsa przekładamy do miski, dodajemy przyprawy czosnek, cebulę oraz siekaną kolendrę. Dokładnie mieszamy przez kilka minut do uzyskania jednolitej masy.
 - Patyczki, na których uformujemy kofty warto wcześniej przez kilka minut namoczyć w wodzie.
 - Lepimy kulki mieszczące się w garści i nakładany na patyczek, równomiernie rozkładając nasze kofty wzdłuż patyczków. Z takiej ilości składników powinno nam wyjść około 6-8 koft.
 - Grilujemy je na tacce do 10 minut z każdej stronie do zarumienienia.
 - W trakcie przygotowujemy sos z na bacie śmietany, którą solimy, dodajemy 2 ząbki posiekanego czosnku i listki mięty, które można rozdrobnić ręcznie.
 - Smacznego!
 
