SKŁADNIKI NA 6 SZTUK
- 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej Z Podlaskiej Spiżarni
- 2 jaja Z Podlaskiej Spiżarni
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 2 łyżeczki cukru pudru
- 2 łyżka cukru wanilinowego
- 1/2 szklanki oleju słonecznikowego
- 1 i 1/3 szklanki mleka
- dżemokolada Z Podlaskiej Spiżarni
- maliny
PRZYGOTOWANIE
- Mąkę przesypujemy do miski. Dodajemy sól, cukier puder, cukier wanilinowy i dodać proszek do pieczenia, wszystko mieszamy.
- Dodajemy jaja, olej i mleko, a następnie miksujemy mikserem do uzyskania gładkiej konsystencji masy.
- Rozgrzewamy dobrze gofrownicę, nakładamy ciasto chochelką równomiernie rozprowadzając masę i pieczemy przez około 3 minuty aż do zarumienienia.
- Gofry po upieczeniu smarujemy śliwkową dżemokoladą, posypujemy cukrem pudrem i ozdabiamy malinami. Smacznego!