Marka premium Grupy Chorten jest obecna na rynku od 2012 roku. Początkowo w jej ofercie były głównie wysokiej jakości wędliny. Wraz z biegiem lat asortyment mocno się rozrósł. Obecnie w portfolio jest blisko 100 pozycji.
Otrzymaliśmy wiele ciekawych propozycji i wybór trzech najlepszych, do których trafią kuferki z przepysznymi produktami Z Podlaskiej Spiżarni, nie był łatwy. Ostatecznie postanowiliśmy nagrodzić panią Agnieszkę, która przesłała nam piękne zdjęcie i opis
Gdy mnie znudzi zgiełk mojego miasta,
to szalony pomysł w głowie mi wyrasta:
by pojechać i zjeść obiad w plenerze,
sprawić by życie znowu było świeże.
Leczo z kiełbasą i cukinią na kuchence się grzeje,
a wiatr nad rozlewiskiem ,,podlaskiej amazonki" wieje.
Wiem, że wrócę tu kiedyś na niedzielne śniadanie,
bo nic tak nie cieszy, jak posiłek i z przyrodą obcowanie.
Dżemy z Podlaskiej spiżarni umilą mi wschód słońca,
A herbata z miodem malinowym sił mi doda do dnia końca.
Druga nagroda trafia do pani Justyny za przepis na „Pomidorowe Słoneczko”. Jej zgłoszenie poniżej:
Produkty Z Podlaskiej Spiżarni pomagają mi każdego dnia rozpieszczać moich najbliższych najsmaczniejszymi daniami.
Cenię je za dobrą jakość i wspaniały smak. Przetwory są idealne do sałatek, zup, farszów i sosów. Z konfiturą można przyrządzić pyszne pachnące latem ciasta i desery, wędliny natomiast najlepiej sprawiają się jako dodatek do pieczywa. Ostatnio przygotowałam jednak zupełnie coś nowego:
Pomidorowe Słoneczko.
A to przepis:
0,5 kg mąki
1 opakowanie suchych drożdży
Szczypta soli
Szklanka mleka
Pół szklanki oliwy
Farsz:
Papryka,
Koncentrat Pomidorowy z Podlaskiej Spiżarni
1 cebula.
Z podanych składników zarobić ciasto drożdżowe i odstawić do wyrośnięcia. Paprykę i cebulę podsmażyć i wymieszać z koncentratem pomidorowym.
Ciasto drożdżowe podzielić na 2 części. Jedną z nich rozwałkować i posmarować farszem. Przykryć druga częścią ciasta, ponacinać i zakręcić, żeby uformować kształt słońca. Piec przez 30 min w dobrze nagrzanym piekarniku. Podawać ze sosem czosnkowym
Trzecim szczęśliwcem jest natomiast pan Sławomir, który popisał się zdolnościami literackimi i przesłał nam aż dwa zgłoszenia.
Pierwsze
Nie zawracaj sobie głowy
Kup produkt już gotowy
Spróbuj boczku dojrzewającego
Dodaj ogóreczka kwaszonego
A jakie smaczne wędliny,
Nie da się nie puścić śliny
Rano kiełbasa śniadaniowa
Na kolacje szynka konserwowa
Zupy tu pyszne, domowe
Wystarczy podgrzać i gotowe
Pieczarkowa, jarzynowa
Czy klasyczna pomidorowa
Spróbuj też chleba żytniego
Na przykład wieloziarnistego
Masło extra i pasztet z indyka
Z talerza w mgnieniu oka znika
Nie zapomnij, że miody
Dodają zdrowia i urody
Wyjątkowy jest miód akacjowy
A delikatny miód malinowy
Na deser proponuję dżemy,
Które wszyscy chętnie jemy
Pełen słońca dżem truskawkowy
Czy przepyszny dżem wiśniowy
W Podlaskiej Spiżarni rządzi natura
Codziennie daję do niej nura
Zielone Płuca Polski żywią zdrowo
Więc się czuję 100% superowo
Drugie
Podlaska Spiżarnia oferuje
To co szybko się nie psuje
Weźmy kociołek w słoiku
Po nim siły masz bez liku
Leczo z cukinią i kiełbasą
Jest idealną obiadowa masa
Pikle warzywno-grzybowe
To super danie przystawkowe
Gdy spotykam się z rodziną
Podaje kiełbasę z cielęciną
Gawiedź jeszcze nienajedzona-
Na stole golonka wędzona
Kindziuk domowy dla smakoszy
Żadnych gości nie wypłoszy
Na ciepło białoruska kiszka
I ogórka kwaszonego miska
Wykorzystaj wspaniałe potrawy
Gdy w kuchni nie masz wprawy
Bez konserwantów i w super jakości
Bez obaw zadowolisz swoich gości