0%
Konkurs Z Podlaskiej Spiżarni. Wyniki

Konkurs Z Podlaskiej Spiżarni. Wyniki

09.09.2022
Pani Agnieszka przesłała nam piękne zdjęcie, pani Justyna podzieliła się z nami przepisem, a pan Sławomir popisał się zdolnościami literackimi – teraz otrzymają nagrody w konkursie zorganizowanym z okazji 10-lecia marki Z Podlaskiej Spiżarni.

Marka premium Grupy Chorten jest obecna na rynku od 2012 roku. Początkowo w jej ofercie były głównie wysokiej jakości wędliny. Wraz z biegiem lat asortyment mocno się rozrósł. Obecnie w portfolio jest blisko 100 pozycji.

Jubileusz to też okazja do różnych konkursów. Jeden właśnie zakończyliśmy na profilu na Facebooku. Zasady były bardzo proste trzeba było napisać, w jaki sposób wykorzystujecie produkty Z Podlaskiej Spiżarni.

Zpskonkurszps

Otrzymaliśmy wiele ciekawych propozycji i wybór trzech najlepszych, do których trafią kuferki z przepysznymi produktami Z Podlaskiej Spiżarni, nie był łatwy. Ostatecznie postanowiliśmy nagrodzić panią Agnieszkę, która przesłała nam piękne zdjęcie i opis

Aa

Gdy mnie znudzi zgiełk mojego miasta,

to szalony pomysł w głowie mi wyrasta:

by pojechać i zjeść obiad w plenerze,

sprawić by życie znowu było świeże.

Leczo z kiełbasą i cukinią na kuchence się grzeje,

a wiatr nad rozlewiskiem ,,podlaskiej amazonki" wieje.

Wiem, że wrócę tu kiedyś na niedzielne śniadanie,

bo nic tak nie cieszy, jak posiłek i z przyrodą obcowanie.

Dżemy z Podlaskiej spiżarni umilą mi wschód słońca,

A herbata z miodem malinowym sił mi doda do dnia końca.

Druga nagroda trafia do pani Justyny za przepis na „Pomidorowe Słoneczko”. Jej zgłoszenie poniżej:

Received 1133009120977028 jpeg

Produkty Z Podlaskiej Spiżarni pomagają mi każdego dnia rozpieszczać moich najbliższych najsmaczniejszymi daniami.

Cenię je za dobrą jakość i wspaniały smak. Przetwory są idealne do sałatek, zup, farszów i sosów. Z konfiturą można przyrządzić pyszne pachnące latem ciasta i desery, wędliny natomiast najlepiej sprawiają się jako dodatek do pieczywa. Ostatnio przygotowałam jednak zupełnie coś nowego:

Pomidorowe Słoneczko.

A to przepis:

0,5 kg mąki

1 opakowanie suchych drożdży

Szczypta soli

Szklanka mleka

Pół szklanki oliwy

Farsz:

Papryka,

Koncentrat Pomidorowy z Podlaskiej Spiżarni

1 cebula.

Z podanych składników zarobić ciasto drożdżowe i odstawić do wyrośnięcia. Paprykę i cebulę podsmażyć i wymieszać z koncentratem pomidorowym.

Ciasto drożdżowe podzielić na 2 części. Jedną z nich rozwałkować i posmarować farszem. Przykryć druga częścią ciasta, ponacinać i zakręcić, żeby uformować kształt słońca. Piec przez 30 min w dobrze nagrzanym piekarniku. Podawać ze sosem czosnkowym

Trzecim szczęśliwcem jest natomiast pan Sławomir, który popisał się zdolnościami literackimi i przesłał nam aż dwa zgłoszenia.

Pierwsze

Nie zawracaj sobie głowy

Kup produkt już gotowy

Spróbuj boczku dojrzewającego

Dodaj ogóreczka kwaszonego

A jakie smaczne wędliny,

Nie da się nie puścić śliny

Rano kiełbasa śniadaniowa

Na kolacje szynka konserwowa

Zupy tu pyszne, domowe

Wystarczy podgrzać i gotowe

Pieczarkowa, jarzynowa

Czy klasyczna pomidorowa

Spróbuj też chleba żytniego

Na przykład wieloziarnistego

Masło extra i pasztet z indyka

Z talerza w mgnieniu oka znika

Nie zapomnij, że miody

Dodają zdrowia i urody

Wyjątkowy jest miód akacjowy

A delikatny miód malinowy

Na deser proponuję dżemy,

Które wszyscy chętnie jemy

Pełen słońca dżem truskawkowy

Czy przepyszny dżem wiśniowy

W Podlaskiej Spiżarni rządzi natura

Codziennie daję do niej nura

Zielone Płuca Polski żywią zdrowo

Więc się czuję 100% superowo


Drugie

Podlaska Spiżarnia oferuje

To co szybko się nie psuje

Weźmy kociołek w słoiku

Po nim siły masz bez liku

Leczo z cukinią i kiełbasą

Jest idealną obiadowa masa

Pikle warzywno-grzybowe

To super danie przystawkowe

Gdy spotykam się z rodziną

Podaje kiełbasę z cielęciną

Gawiedź jeszcze nienajedzona-

Na stole golonka wędzona

Kindziuk domowy dla smakoszy

Żadnych gości nie wypłoszy

Na ciepło białoruska kiszka

I ogórka kwaszonego miska

Wykorzystaj wspaniałe potrawy

Gdy w kuchni nie masz wprawy

Bez konserwantów i w super jakości

Bez obaw zadowolisz swoich gości