1%
Chrupiące gofry z dżemokoladą

Chrupiące gofry z dżemokoladą

20.02.2019
Na śniadanie albo na imprezę, zamiast ciasta - chrupiące gofry z dżemokoladą śliwkową według naszego przepisu na pewno zasmakują wszystkim łasuchom.

SKŁADNIKI NA 6 SZTUK

  • 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej Z Podlaskiej Spiżarni
  • 2 jaja Z Podlaskiej Spiżarni
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • 2 łyżka cukru wanilinowego
  • 1/2 szklanki oleju słonecznikowego
  • 1 i 1/3 szklanki mleka
  • dżemokolada Z Podlaskiej Spiżarni
  • maliny

PRZYGOTOWANIE

  1. Mąkę przesypujemy do miski. Dodajemy sól, cukier puder, cukier wanilinowy i dodać proszek do pieczenia, wszystko mieszamy.
  2. Dodajemy jaja, olej i mleko, a następnie miksujemy mikserem do uzyskania gładkiej konsystencji masy.
  3. Rozgrzewamy dobrze gofrownicę, nakładamy ciasto chochelką równomiernie rozprowadzając masę i pieczemy przez około 3 minuty aż do zarumienienia.
  4. Gofry po upieczeniu smarujemy śliwkową dżemokoladą, posypujemy cukrem pudrem i ozdabiamy malinami. Smacznego!